BACH BLOESEM REMEDIES

Ontstaan van Bach Bloesem Remedies.
Dr. Edward Bach. Dr. Edward Bach was een gerenommeerde Engelse homeopaat en bacterioloog die in de jaren 30 van de vorige eeuw een manier vond om ons te helpen – een complete lijn van 38 bloesem remedies voor specifieke emoties en gemoedstoestanden die ons kunnen helpen de positieve kanten van onszelf te vinden. Dr. Bach was ervan overtuigd dat de geestelijke toestand van de mens een belangrijke rol speelt in het gezond blijven en in het herstel van een ziekte. Hij wilde een middel ontdekken dat de oorzaak aanpakt in plaats van het gevolg. De remedies helpen onze emoties en gemoedstemmingen in evenwicht te brengen en de balans in uzelf te herstellen. Hij heeft de 38 remedies ondergebracht in 7 groepen; Angst / Onzekerheid / Onvoldoende interesse in het hier en nu / Eenzaamheid / Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën / Moedeloosheid of wanhoop / Over bezorgdheid om het welzijn van anderen.

Al meer dan 70 jaar hebben de Bach bloesem remedies hun werking bewezen bij alle emotionele problemen bij zowel kinderen als volwassenen. Slaapproblemen, faalangst, examenvrees, ADHD, verdriet, schuldgevoelens, concentratieproblemen zijn allemaal voorbeelden waar de remedies heel goede resultaten kunnen geven.

Hoe werken ze?

De Bach Bloesem Remedies behandelen, evenals andere vormen van natuurgeneeswijzen, de individuele persoon en niet de ziekte of symptomen van de ziekte. Ze werken specifiek op de emotionele gesteldheid van de betreffende persoon. Zo kunnen twee mensen met dezelfde fysieke klacht b.v. hoofdpijn, baat hebben bij totaal verschillende remedies. De een heeft zich misschien bij de klacht neergelegd, terwijl de ander er ongeduldig mee omgaat, waardoor voor beiden verschillende remedies van toepassing zijn. In perioden wanneer u “niet zo lekker in uw vel zit of voelt" kunt u gemakkelijk in negatieve gemoedstoestanden vervallen. De Remedies kunnen dan van grote waarde zijn omdat ze kunnen helpen het evenwicht te herstellen voordat zich lichamelijke klachten gaan voordoen.
Ook klachten die al langere tijd bestaan en wat meer ingewikkelde problemen kunnen positief beïnvloed worden door het gebruik van de Remedies. Het effect van de remedies is niet het onderdrukken van de negatieve houding maar deze om te zetten in een positieve, zoals bijvoorbeeld faalangst in zelfzekerheid of ongeduld in kalmte en rust. Hierdoor wordt het eigen vermogen tot zelfgenezing gestimuleerd. Het fysieke systeem kan dan alle energie gebruiken om de strijd tegen ziekte of stress aan te gaan.

Consulten

Het sleutelwoord van Dr. Bach is EENVOUD. In zijn boek “Genezing door bloemen" zegt hij “behandel de persoon en niet de ziekte". Hij zocht naar een natuurlijke methode van heling die voor iedereen zelf te gebruiken zou zijn. Voor mij is dit dan ook het uitgangspunt om te werken met de Bach Remedies. Bach Bloesem Remedies zijn eenvoudig zelf toe te passen maar soms is het moeilijk de juiste remedie voor uzelf te vinden. Ik zal u helpen te zoeken welke remedies nodig zijn om weer in balans te komen. Tijdens een consult leg ik uit wat Bach Bloesem Remedies zijn en hoe ze werken. Dan ga ik u begeleiden en samen met u, uw klachten en ervaringen de juiste Remedies kiezen. Dus ik schrijf geen Remedies voor, wij doen het samen.
Door middel van een vertrouwelijk gesprek kunt u mij vertellen wat uw klachten zijn, hoe u zich voelt en de emoties waardoor u uit evenwicht bent gebracht. Samen kijken we welke remedies nodig zijn om de balans te herstellen. Uiteindelijk komen we tot de kern van uw klacht(en) en emoties en zult u door dit verbeterde inzicht beter met uw klacht(en) om kunnen gaan.

Het eerste consult duurt ongeveer een uur, afhankelijk van uw klachten.

Bach Remedies vervangen de (huis) arts niet, maar kunnen wel een belangrijke bijdrage leveren in het voorkomen van ziektes en of in het ondersteunen van het genezingsproces.