FYTOTHERAPIE

Wat is fytotherapie of kruidengeneeskunde?.
De term fytotherapie is afgeleid van het Grieks, “fytos" dat betekend “plant" en “therapia", ofwel “behandeling". In de volksmond gebruikt men hiervoor de term “kruidengeneeskunde". Of simpel weg Fytotherapie is een modern woord voor kruidengeneeskunde. Kruidengeneeskunde is een zeer oude geneesmethode die gebruik maakt van de geneeskrachtige stoffen die zich in de planten bevinden. Hierbij wordt de plant in zijn geheel of gedeeltelijk gebruikt, zoals de bloem, blad, steel, wortel, zaden of bast en wordt bereid in de vorm van thee├źn, tincturen, siropen en zalven. Het doel is aandoeningen te verlichten of te genezen. Fytotherapie is een onderdeel van de natuurgeneeskunde.

Hoe werken de kruiden in de Fytotherapie?
Kruiden (planten) werken op een zachte manier zowel
lichamelijk, psychisch en emotioneel.
Kruidengeneeskunde is een ondersteuning in het
genezingsproces en begeleidt hierbij. De kruiden
reinigen het lichaam en verhogen de weerstand.
De werking komt door de vitaminen, mineralen en
andere stoffen die zich in de planten bevinden.

Waarom zou je naar een Fytotherapeut gaan?

BACH BLOESEM REMEDIES

Wat zijn Bach Bloesem Remedies?
Er zijn 38 verschillende remedies voor specifieke emoties en gemoedstoestanden. De 39ste, de Rescue Remedie, is een samenstelling van vijf remedies voor gebruik in noodgevallen. 37 Remedies worden verkregen uit wilde bloemen, bloesems van bomen, struiken en planten behalve 1 Remedie Rock Water die wordt verkregen uit een natuurlijke brom met geneeskrachtige eigenschappen.

De remedies helpen onze emoties en gemoedstemmingen in evenwicht te brengen en de balans in uzelf te herstellen.

Hoe werken ze?
De Bach Bloesems Remedies behandelen, evenals andere vormen van natuurgeneeswijzen, de individuele persoon en niet de ziekte of symptomen van de ziekte. Ze werken specifiek op de emotionele gesteldheid van de betreffende persoon. Zo kunnen twee mensen met dezelfde fysieke klacht, b.v. hoofdpijn, baat hebben bij totaal verschillende remedies. De een heeft misschien bij de ziekte neergelegd, terwijl het ander ongeduldig mee omgaat, waardoor voor beiden verschillende remedies van toepassing zijn.