Waar komt de Sisline-thee vandaan?

De Latijnse naam is Lippia Multiflora Chevalier en die komt in heel West-Afrika voor. Het is een in het wild groeiende één stengelige plant. In Sierra Leone wordt ze bovendien gecultiveerd en voor medicinale doeleinden gebruikt.

Wat maakt de thee zo bijzonder?

Boven alles: De smaak! Ieder blad heeft zijn eigen unieke smaak, en het is ook een meervoudige smaak. Daardoor kan je er vele associaties op los laten. Het heeft een wat fris kruidig, eucalyptusachtig, salie-achtige smaak. Juist door de verschillende smaken in het blad verveelt de thee niet. Iedere keer kan je verrast worden door de smaak. Daarnaast is de thee ook heel gezond; de thee bevat ontstekingsremmende bestanddelen, is vocht afdrijvend, weerstand verhogend en bevat veel anti-oxidanten.

In Afrika koken de mensen de bladeren, waardoor er nog meer werkzame bestanddelen aan onttrokken worden. Plus de smaak wordt nog voller.

Maar voor ons snelle Europese leven is het ook prima om de bladeren in een kan met gekookt water te doen en dan 10 minuten te laten trekken. (3 tot 4 Grote bladeren ongeveer 5 tot 10 minuten laten trekken in 1 tot 1,5 liter gekookt water). Je kunt de thee de hele dag door drinken, zowel warm, lauw, als koud. Koud met een druppel citroen is ook erg lekker. Je kunt de thee eventueel zoeten met honing.

In mijn praktijk en in de workshops schenk ik uiteraard deze heerlijke thee. Je kunt de thee ook gewoon bij mij kopen. Neem dan contact met mij op info@dewitteklaver.nl