Fyto-cosmetica is het gebruik van de werkzame bestanddelen van medicinale planten om cosmetische producten te maken voor de verzorging van huid en haar. Het is een combinatie van fytotherapie en cosmetica.

Waarom kiezen voor Fyto-cosmetica?
Fyto- cosmetica bevat alleen ingrediënten die zacht zijn voor de huid, zoals hydrolaten, extracten, kruiden en planten van biologisch geteelde, verzorgende plantaardige oliën, boters, essentiële oliën en natuurlijke geur- en kleurstoffen. Deze natuurlijke ingrediënten werken in harmonie met de huid en houden haar natuurlijke evenwicht in stand.

Voor wie is natuurlijke Fyto-cosmetica van belang?
Gebruik maken van natuurlijke cosmetica is niet alleen van belang voor mensen met een gevoelige huid of andere huidproblemen, maar voor alle huidsoorten. Natuurlijke fyto-cosmetica respecteert uw huid en belemmert de natuurlijke functies niet, de huid kan namelijk gewoon blijven ademen in tegenstelling tot de synthetische ingrediënten die de huid afsluiten en belemmeren afvalstoffen af te voeren.

Fyto-cosmetica of natuurlijke cosmetica is niet getest op dieren, het bevat geen kunstmatige geur- of kleurstoffen en ook geen conserveermiddelen. Alles is gemaakt op basis van biologisch afbreekbare ingrediënten en planten (met uitzondering van bijenwas en melk) en het is zo min mogelijk bewerkt.