Wie ben ik? Wie zit achter de witte klaver?

Mijn naam is Chelo Zumkehr-Ladrero, oorspronkelijk kom ik uit Spanje. Als kind hoorde ik al vaak over kruiden, mijn vader deed er veel mee. Bij ons in de familie gebruikten we vaak natuurlijke middelen om te versterken en te ondersteunen, tijdens en na ziektes. Dit is iets wat ik ben blijven doen. Wat ik bijzonder vond was als we in de zomer ‘s morgens gingen wandelen, daar kon ik van genieten, de geur van de bloemen, de eerste zonnestralen en de geluiden van de vogels.

Jaren geleden ben ik begonnen met het maken van longzalf in de Groene Zon in Groningen, daarna een basis cursus kruiden en als laatste een jaar cursus. Al die tijd dacht ik aan alle verhalen die mijn vader me toen als kind vertelde, die kwamen terug in mijn gedachten, ik vond het erg leuk te zien dat ik al wat van kruiden wist.

Omdat kruiden steeds meer een passie van mij werden en ik meer van ze wilde weten, ook wat ik ermee wilde doen, heb ik in Witte Paarden de kruidenvakopleiding tot fytotherapeut gevolgd.

Nadat ik in november 2012 mijn diploma behaald had, ben ik met de Bachbloesem therapie opleiding niveau 1, 2 en 3 tot consulent verder gegaan om ook met de Bachbloesem remedies mijn cliënten te kunnen behandelen. Voor deze opleiding heb ik mijn diploma in mei 2014 behaald.