Wie ben ik? Wie zit achter de witte klaver? 

Mijn naam is Chelo Zumkehr-Ladrero, oorspronkelijk kom ik uit Spanje. Als kind hoorde ik al vaak over kruiden, mijn vader deed er veel mee. Bij ons in de familie gebruikten we vaak natuurlijke middelen om te versterken en te ondersteunen, tijdens en na ziektes. Dit is iets wat ik ben blijven doen. Wat ik bijzonder vond was als we in de zomer ‘s morgens gingen wandelen, daar kon ik van genieten, de geur van de bloemen, de eerste zonnestralen en de geluiden van de vogels. 

Jaren geleden ben ik begonnen met het maken van longzalf in de Groene Zon in Groningen, daarna een basis cursus kruiden en als laatste een jaar cursus. Al die tijd dacht ik aan alle verhalen die mijn vader me toen als kind vertelde, die kwamen terug in mijn gedachten, ik vond het erg leuk te zien dat ik al wat van kruiden wist. 

Omdat kruiden steeds meer een passie van mij werden en ik meer van ze wilde weten, ook wat ik ermee wilde doen, heb ik in Witte Paarden de kruidenvakopleiding tot fytotherapeut gevolgd. 

Nadat ik in november 2012 mijn diploma behaald had, ben ik met de Bachbloesem therapie opleiding niveau 1, 2 en 3 tot consulent verder gegaan en in mei 2014 om ook  mijn diploma behaald. 

 Tussen de opleidingen door was ik ook druk bezig met recepten en het maken van producten, natuurlijk met kruiden. In 2016 was ik klaar met de studie fyto-cosmetica, daar wou ik verder mee gaan om anderen mijn kennis door te geven door middel van workshops en door mooie en natuurlijke huidverzorgingsproducten te gaan maken. 

WAAROM FYTO-COSMETICA
Op een dag stond ik op en dacht: wat is mijn passie eigenlijk? Planten, bloemen, kruiden. Zorgen voor mijzelf en de mijnen op de meest natuurlijk mogelijke manier.

MIJN FILOSOFIE
De planten bieden ons alles wat nodig is voor onze zorg en genezing. De sleutel is al hun geheimen te kennen om er zo het maximale uit te halen.

MIJN MISSIE
Op een eenvoudige en leuke manier anderen te leren om natuurlijke Cosmetica thuis te maken.

De Witte Klaver, hoe is deze naam ontstaan?
Wit staat voor zuiverheid, waarheid en onschuld, zo zie ik de witte klavers in het weiland.
Mijn logo is een klaver met drie blaadjes, die staan voor lichaam, geest en ziel. Als ze alle drie in balans zijn, dan voel je je gezond. Kruiden (planten) werken net zo; lichamelijk, psychisch en emotioneel.