Fyto-cosmetica workshops

Fyto-cosmetica is het gebruik van de werkzame bestanddelen van medicinale planten voor de verzorging van huid en haar. Het is een combinatie van fytotherapie en cosmetica. Om cosmetische producten te maken, worden verschillende ingrediënten gebruikt die van planten afkomstig zijn, zoals hydrolaten, (etherische) oliën, extracten, etc.
Deze producten kunt u heel goed zelf leren maken met natuurlijke ingrediënten.
In de meeste huidverzorgingsproducten zitten chemische stoffen. Je hoort ook steeds vaker dat mensen opeens allergische reacties ontwikkelen voor huidverzorging producten die zij 'al jaren' gebruiken.
Of staat de geur je niet meer aan, of is bijvoorbeeld de crème niet meer geschikt, omdat je huid ouder wordt en andere behoeftes heeft.
Daarom en omdat het leuk is om zelf uw eigen cosmetische producten te maken kunnen deze workshops heel interessant voor u zijn!
Als uzelf een workshop wilt samenstellen voor een groep kennissen, collega's, vriendinnen, familieleden, een kinderverjaardag, of uw eigen verjaardag op een bijzonder manier wilt vieren, dan bent u op het juiste adres.

Het minimale aantal deelnemers is 2 en maximaal 6. Grotere groepen zijn in overleg ook mogelijk. De workshop kan op een morgen, middag of avond gegeven worden. Workshops voor kinderen zijn ook mogelijk, ze kunnen maken: lipgloss/lipbalsem, gietzeep, bruisballen of badzout.

Per workshop kunt u kiezen om 2 of 3 producten maken, het duurt, afhankelijk van welke producten worden gekozen tussen 1 ½ uur en 2 ½ uur.
Er kan gekozen worden uit de volgende producten: dagcrème, nachtcrème, handcrème, voeten crème, bodymilk, lipgloss, lippenbalsem, bad/doucheolie, bad/voetenzout, bruisbonbons/ballen, scrub, voetenscrub, scrubzeep, zeepgieten met of zonder kruiden of klei, kruidenzalf/crème.
In de workshop leer je hoe je zelf de gekozen producten kunt maken met natuurlijke, plantaardige stoffen, waar mogelijk van biologische oorsprong. Na een inleiding over basisoliën, etherische oliën en de ingrediënten die we gaan gebruiken, ga je, samen met de groep aan de slag met de recepten.
De zelfgemaakte producten neem je mee naar huis samen met de hand-out, waarin de werkwijze en alle ingrediënten worden beschreven, zodat je thuis ook zelfstandig aan de slag kunt.

Prijzen workshops (vanaf april 2024)
Workshop 2 producten maken: € 30,-
Workshop 3 producten maken: € 40,-
Kinderen vanaf 1 product maken: € 15,-

De prijzen van de workshops inclusief materialen, thee en koekjes 

Graag even e-mailen of bellen over de samenstelling en datum.
Chelo Zumkehr,
info@dewitteklaver.nl
Tel. 06-10494854
www.dewitteklaver.nl

Workshop aanvraag formulier